greek
english
 
 
 
Ανακοινώσεις
  • Οι εξετάσεις των μαθημάτων του Α' εξαμήνου θα πραγματοποιηθούν στις 17.30 στην αίθουσα Δ12 της Σχολής Θετικών Επιστημών και θα διαρκέσουν 2 ώρες. Η αίθουσα βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της ΣΘΕ ακριβώς απέναντι από το νοσοκομείο Γεννηματά. Σε περίπτωση δυσκολίας εύρεσης της παρακαλώ επικοινωνήστε τηλεφωνικά με την κ. Δαλαβίτσου. Μ3 Δευτέρα 20/02/2023 Μ2 Τετάρτη 22/02/2023 Μ1 Πέμπτη 23/02/2023 (ειδική ομάδα) Μ1 Παρασκευή 24/02/2023
  • Για την αποφυγή πιθανών παραλείψεων αποστολής του υλικού που αφορά τις παραδόσεις των διαλέξεων των διδασκόντων του προγράμματος, είναι απαραίτητο να γίνεται άμεση ενημέρωση της γραμματείας από τους ίδιους τους φοιτητές. Σε κάθε περίπτωση, η παραδοτέα ύλη θεωρείται από τους υπεύθυνους καθηγητές των μαθημάτων εξεταστέα.
  • Οι πρώτοι 25 υποψήφιοι με δίδακτρα θα λάβουν προσωπικό email με οδηγίες σχετικά με την καταβολή των διδάκτρων μέχρι και την Δευτέρα 03/10/2022. Σε περίπτωση μη καταβολής του απαιτούμενο ποσού εντός προθεσμίας, η διαδικασία θα προχωρήσει με τους επόμενους υποψηφίους στη σειρά κατάταξης.
  • To ΠΜΣ Βιομηχανική Φαρμακευτική σε συνεργασία με την Demo Pharmaceutical Industry διοργανώνει στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος ημερήσια επίσκεψη στα εργαστήρια της Demo Pharmaceutical Industry, ώστε να γνωρίσουμε από κοντά το περιβάλλον της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Η επίσκεψη είναι υποχρεωτική για τους φοιτητές του Γ' εξαμήνου (εισακτέοι 2021-2022) ενώ για τους παλαιότερους είναι προαιρετική. Παρακαλείσθε να δηλώσετε την παρουσία σας. Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο δεκαπένθημερο του Οκτωβρίου πρωινές ώρες με μεταφορικό μέσο το οποίο θα εξασφαλίσει το πρόγραμμα.
  • Ξεκινά το πρόγραμμα Start Your Journey από την Demo Pharmaceutical Industry. Ο θεσμός Start Your Journey αναφέρεται σε προγράμματα Υποτροφιών και Πρακτικής Άσκησης και προσκαλεί Τελειόφοιτους ή Πτυχιούχους Πανεπιστημίων διαφόρων ειδικοτήτων (Χημείας, Βιολογίας, Φαρμακευτικής κλπ) να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους από 1 / 9 / 2022 μέχρι τις 15 / 10/ 2022. Το πρόγραμμα Start Your Journey δίνει εφάπαξ χρηματική ενίσχυση σε 3 άτομα ανά ειδικότητα, ύψους 2000€, 1000€ και 500€, καθώς επίσης και 3 θέσεις έμμισθης Πρακτικής Άσκησης ανά ειδικότητα. Συγκεκριμένα, όσοι επιλεγούν για την Πρακτική Άσκηση θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στην οικογένεια της DEMO και να εφαρμόσουν τις γνώσεις τους στην πράξη, μέσα από ένα πλάνο ανάπτυξης που θα επικεντρώνεται στην επαγγελματική τους εκπαίδευση και την ενεργή τους συμμετοχή σε projects, χτίζοντας τα θεμέλια για μια επιτυχημένη μελλοντική σταδιοδρομία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην ιστοσελίδα https://careers.demo.gr/ έως 15/10/2022.
  • Η τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και των δικαιολογητικών συμμετοχής στο ΠΜΣ Βιομηχανική Φαρμακευτική, για το έτος 2022-2023, είναι η Κυριακή 11/09/2022. Παρακαλείσθε όπως αποστείλατε τις αιτήσεις σας στην ηλ. διεύθυνση info@pharm.auth.gr, με κοινοποίηση (cc) στην ηλ. διεύθυνση industrial.pharmacy.pms@gmail.com.
  • Το πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί, θα προστεθούν διαλέξεις στις κενές ημερομηνίες μέχρι 04/10.
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Φαρμακευτικής Σχολής Α.Π.Θ. «Βιομηχανική Φαρμακευτική»
Η Στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, διακεκριμένα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ αλλά και καταξιωμένοι επιστήμονες από τη Φαρμακευτική Βιομηχανία και τον ΕΟΦ, οργάνωσαν και υποστηρίζουν ένα νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στο ΑΠΘ με τίτλο «Βιομηχανική Φαρμακευτική». Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΑΠΘ και στοχεύει στην πλήρη επιμόρφωση και προετοιμασία των συμμετεχόντων μεταπτυχιακών φοιτητών για την μελλοντική τους ενασχόληση στη Φαρμακευτική Βιομηχανία. Τα μαθήματα, στο μεγαλύτερο μέρος τους με πρακτικές εφαρμογές, αλλά και με δυνατότητα άσκησης σε πραγματικές συνθήκες Φαρμακευτικής Βιομηχανίας, επικεντρώνονται σε θέματα Σχεδιασμού – Ανάπτυξης Φαρμάκων, Προκλινικής και Κλινικής Αξιολόγησης, Προμορφοποίησης - Μορφοποίησης, Τεχνολογίας, Ανάλυσης, Κοσμητολογίας και Ρυθμιστικού-κανονιστικού πλαισίου παρέχοντας στο εκπαιδευόμενο όλη την απαραίτητη τεχνογνωσία στο πεδίο του φαρμάκου. Με βάση την παρεχόμενη θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, η «Βιομηχανική Φαρμακευτική» προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στους σπουδαστές καθιστώντας τους ανταγωνιστικούς επιστήμονες για να εργασθούν στη Φαρμακευτική Βιομηχανία στους τομείς της Σύνθεσης, Παραγωγής, Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας & Ανάπτυξης Φαρμακευτικών Προϊόντων ή να συνεχίσουν με εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στα αντίστοιχα ερευνητικά πεδία, είτε στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό. Στόχος μας είναι να εκπαιδεύσουμε και να προετοιμάσουμε επιστήμονες καταρτισμένους και εξειδικευμένους για τον χώρο της Φαρμακευτικής Βιομηχανίας.

• Το ΠΜΣ με τίτλο Βιομηχανική Φαρμακευτική αποτελεί πρόγραμμα ειδίκευσης του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ και λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοβιομηχανιών (ΠΕΦ) η οποία στηρίζει με παροχή δωρεάς αυτή την προσπάθεια.
• Οι τελειόφοιτοι του πρώτου κύκλου σπουδών θα προσληφθούν αρχικά με δίμηνη σχέση εργασίας από μεγάλη Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη ή ΣάππεςΔιάρκεια: 3 εξάμηνα
Τέλη φοίτησης: 1500ευρώ/εξάμηνο
Ώρες διδασκαλίας/εκπαίδευσης: Απογευματινές
Τρόπος εκπαίδευσης: Διδασκαλία, εργαστηριακές ασκήσεις, διεξαγωγή πειραμάτων, εφαρμογές σε Η/Υ
Εκπαιδευτική εκδρομή: Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή σε Φαρμακοβιομηχανία (το κόστος περιλαμβάνεται στα τέλη φοίτησης)
Πρακτική άσκηση: Δυνατότητα δίμηνης απασχόλησης και πρακτικής άσκησης στους χώρους παραγωγής και στα εργαστήρια ελέγχου Φαρμακευτικής Βιομηχανίας στις Σάππες Ροδόπης ή στην Αθήνα.
Συντονιστική Επιτροπή
Διευθύντρια ΠΜΣ: Μαρκοπούλου Αικατερίνη, Αναπλ. Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Ανάλυσης ΑΠΘ
Αναπληρώτρια Διευθύντρια ΠΜΣ: Χατζηπαύλου-Λίτινα Δήμητρα, Καθηγήτρια Φαρμακευτικής Χημείας ΑΠΘ
Μέλη Συντονιστικής Επιτροπής
Βιζιριανάκης Ιωάννης, Αναπλ. Καθηγητής Φαρμακολογίας ΑΠΘ
Καχριμάνης Κυριάκος, Αναπλ. Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας. ΑΠΘ
Φατούρος Δημήτριος, Αναπλ. Καθηγητής Φαρμακευτικής Τεχνολογίας ΑΠΘ
 
 
 
 
Copyright © 2014 Markopoulou Aikaterini
twitter
facebook