greek
english
 
 
 
path

Ανακοινώσεις

path
 
Laptop
H Συντονιστική επιτροπή του ΜΠΣ θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στη Φαρμακευτική εταιρία Pharmathen και τον αντιπρόεδρό της κ. Καραβά για τη δωρεά ενός φορητού Η/Υ (laptop) το οποίο θ χρησιμοποιείται για τις παρουσιάσεις των μαθημάτων του μεταπτυχιακού.

Προκήρυξη ΠΜΣ Βιομηχανική Φαρμακευτική (2020-2021)

Νέες εργαστηριακές Ασκήσεις
Σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του ΜΠΣ, στη επόμενη Ακαδημαϊκή χρονιά θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθούν πιλοτικά και οι ακόλουθες εργαστηριακές ασκήσεις:

Πρόσκληση Συνέντευξης
Ανάρτηση πρόσκλησης για συνέντευξη των υποψηφίων μεταπτυχιακών για το έτος 2019-20. Τη Τρίτη θα αναρτηθεί νέα ανακοίνωση με περισσότερες λεπτομέρειες

Δικαιολογητικά για υποτροφία
Επειδή κάποιοι από τους υποψηφίους για υποτροφία, έχουν καταθέσει ελλιπή δικαιολογητικά, σας παραπέμπω στο ΦΕΚ τεύχος Β 3387 της 10ης Αυγούστου 2018 άρθρο 5 και ειδικότερα παράγραφος 2 και 3. Αναμένω να μου στείλετε σε PDF μορφή τα συμπληρωματικά έγγραφα άμεσα. Έλλειψη δικαιολογητικών που καθιστούν αδύνατη την κατάταξή σας θα σας εξαιρέσει από τη συγκεκριμένη διαδικασία .

Υποψήφιοι για υποτροφία
Θα παρακαλούσαμε τους ενδιαφερόμενους για υποτροφία να μας αποσαφηνίσουν αν θέλουν μόνο με υποτροφία να συμπεριληφθούν στους υποψηφίους ή και με τις δύο διαδικασίες (υποτροφία ή δίδακτρα). Επίσης, επειδή κάποιοι από τους υποψηφίους για υποτροφία, έχουν καταθέσει ελλιπή δικαιολογητικά, σας παραπέμπω στο ΦΕΚ τεύχος Β 3387 της 10ης Αυγούστου 2018 άρθρο 5 και ειδικότερα παράγραφος 2 και 3. Αναμένω να μου στείλετε σε PDF μορφή τα συμπληρωματικά έγγραφα άμεσα. Έλλειψη δικαιολογητικών που καθιστούν αδύνατη την κατάταξή σας θα σας εξαιρέσει από τη συγκεκριμένη διαδικασία .

Αρχική κατάσταση επιτυχόντων
Ακολούθως επισυνάπτεται η αρχική κατάσταση των επιτυχόντων στο ΜΠΣ για το 2019 και σχετικές πληροφορίες με την διαδικασία που θα ακολουθήσει

Επιτυχόντες, Διαδικασία υποβολής διδάκτρων

Πρόγραμμα Μαθημάτων (Μόνο για την επόμενη εβδομάδα )
Τετάρτη 25/9 κυρία Τζίβα ώρα έναρξης 5:00 Παρασκευή 27/9 κυρία Μωραϊτη ώρα έναρξης 4:00 Σάββατο 28/9 κυρία Μωραϊτη ώρα έναρξης 10:00

Καταβολή Διδάκτρων φοιτητών 3ου εξαμήνου
Παρακαλώ η διαδικασία καταβολής διδάκτρων για τους μεταπτυχιακούς που τώρα είναι στο 3ο εξάμηνο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Δευτέρα 23/9/19. Το απόκομμα της καταβολής να το στείλετε στην Έφη ώστε να σας προσκομίσει τις αποδείξεις πληρωμής.

Συνάντηση
Την Τετάρτη 25/9 θα γίνει συνάντηση γνωριμίας μισή ώρα πριν το μάθημα.

Διαδικασία πληρωμής διδάκτρων
Μετά την αποχώρηση της κα Τσερτσελή από την κατάταξη υποψηφίων με καταβολή διδάκτρων, παρακαλείται ο πρώτος επιλαχών κ. Γκαρδής να μας ενημερώσει άμεσα (στο amarkopo@pharm.auth.gr) αν συνεχίζει να ενδιαφέρεται να συμμετέχει στη διαδικασία.

Υπότροφοι
Οι υπότροφοι που δικαιούνται να παρακολουθήσουν το ΜΠΣ της Βιομηχανικής Φαρμακευτικής είναι Δηνώρη Βερονίκη,Κωνσταντινίδου Μαρία,Ανδρέου Αικατερίνη, Αλμασίδου Αντωνία

Απονομή βραβείου
Διεθνές Βραβείο, στο πλαίσιο της απονομής των «Simcyp Academic Awards 2019» του Ερευνητικού Κέντρου «Simcyp», απέσπασε η ομάδα του αν. καθ. κ Βιζιριανάκη του Τμήματος Φαρμακευτικής Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ. Αντίστοιχα εκπαιδευτικά μαθήματα θα δωθούν στους φοιτητές ΜΠΣ από τον διδάσκοντα και την ερευνητική ομάδα του. Ακολούθως πατήστε το σύνδεσμο για πληροφορίες.

Ώρες παραδόσεων μαθήματος "κανονιστικά πλαισία"
Οι παραδόσεις του μαθήματος "Κανονιστικό πλαίσιο" εκτός από την ερχόμενη εβδομάδα που θα γίνουν την Δευτέρα και τη Πέμπτη, τις επόμενες εβδομάδες θα γίνονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 5-9μμ.Υπάρχει περίπτωση βέβαια να προσθέσουμε άλλη μια Πέμπτη στο πρόγραμμα. Θα ακολουθήσουν αναλυτικές ανακοινώσεις για τον Διδάσκοντα και τη παρουσίαση που θα κάνει..

Πρόγραμμα 2ης εβδομάδας
Δευτέρα 30/9 5:00-8:30μμ Κύριος Κοντογιώργης << Εισαγωγή στη Φαρμακοεπιδημιολογία – Μεθοδολογία >> Πέμπτη 3/10 5:00-8:30μμ Κυρία Παπαθεοφάνη <<Κανόνες καλής παραγωγής GMP.Σκοπός και αρχές του GMP, με ιδιαίτερη έμφαση στην ακεραιότητα των δεδομένων>>

Πρόγραμμα 3ης εβδομάδας
Δευτέρα 7/10 5:00-8:30μμ Κύριος Κοντογιώργης << Φαρμακοεπιδημιολογικές μελέτες – Παραδείγματα ανάπτυξης και αξιολόγησης της χρήσης εγκεκριμένων φαρμάκων >> Τετάρτη 9/10 5:00-8:30μμ Κυρία Τζίβα << -Ζητήματα ευθύνης που συνδέονται με την παραγωγή και κυκλοφορία φαρμάκων -Διπλώματα ευρεσιτεχνίας και φάρμακα -Το λειτούργημα του φαρμακοποιού στην ΕΕ και την Ελλάδα, με βάση τη νομοθεσία και τη νομολογία (=δικαστικές αποφάσεις ελληνικών και αλλοδαπών δικαστηρίων) >>

Πρόγραμμα 4ης εβδομάδας
Δευτέρα 14/10 5:00-8:30 Κυρία Τζίβα << - Βασικές αρχές του γενικού κανονιστικού πλαισίου που αφορά τα φάρμακα που προορίζονται για ανθρώπινη χρήση (από Νομική άποψη) -Διακρίσεις φαρμάκων και η σημασία τους για το δίκαιο (γενόσημα και φάρμακα αναφοράς, συνταγογραφούμενα, ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ, ορφανά φάρμακα >> Τετάρτη 16/10 5:00-8:30 Κύριος Καχριμάνης - Κύριος Μπαρμπαλέξης <<-Κανονιστικό πλαίσιο για τις κλινικές δοκιμές φαρμάκων που προορίζονται για τον άνθρωπο. -Φαρμακοποιίες>>

Για τους ΜΠΣ του 2019-2020
Σε μια προσπάθεια διαμόρφωσης του ωρολογίου προγράμματος για τα μαθήματα Μ1, Μ2, Μ3 τα οποία θα ακολουθήσουν μετά το μάθημα κανονιστικά πλαίσια θα ήθελα (αυτοί που έχουν πρόβλημα με την εργασία τους) να με ενημερώσουν ποια απογεύματα και ποιες ώρες ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ και ποια μέρα απόγευμα θα μπορούσαν. Σας διευκρινίζω ότι οι Δευτέρες και οι Τετάρτες απόγευμα είναι κατοχυρωμένες, ψάχνω για άλλη μια….μέρα Πχ. η Παρασκευή 2-5μμ. Στείλτε την απάντησή σας στη γραμματεία (Έφη Αλμπάνη)

Πρόγραμμα 5ης εβδομάδας
Δευτέρα 21/10 κύριος Βιζιριανάκης 5:00 - 8:30 << Φαρμακοεπαγρύπνηση: ρυθμιστικό πλαίσιο και ανάπτυξη φαρμάκων >> Τετάρτη 23/10 κύριος Κουλορίδας 4:30 - 8:30 << Η Ευρωπαική και Ελληνική Πραγματικότητα για τα Γαληνικά σκευάσματα >>

Παραδόσεις μαθημάτων τις Παρασκευές
Αγαπητοί μεταπτυχιακοί (Ακαδημαικού έτους 2019-20). Στη προσπάθειά μας να συμπεριλάβουμε όλους σας στις παραδόσεις της Παρασκευής θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το ίδιο μάθημα δύο φορές. Θα ήθελα λοιπόν αφού συνεννοηθείτε μεταξύ σας και μοιραστείτε σε δύο ομάδες 3-5 και 5-7 να δηλώσετε στη γραμματεία σε ποιά ομάδα ανήκετε.

Πρόγραμμα 6ης εβδομάδας
Τετάρτη 30/10/19 κυρία Γκιώση Βάια 5:00 - 8:30 <<Το ρυθμιστικό πλαίσιο και το κλινικό περιβάλλον στα φαρμακευτικά προϊόντα ανθρώπινης χρήσης: Oργάνωση και υποβολή του φακέλου στους ρυθμιστικούς οργανισμούς>>

Ετήσιος Απολογισμός
Ετήσιος απολογισμός Εσόδων-Εξόδων

Το μάθημα της Τετάρτης 23/10 θα γίνει στις 5:00

Εκπαιδευτική εκδρομή
Η εκπαιδευτική εκδρομή του των φοιτητών ΠΜΣ (3ου εξαμήνου)στις Σάππες θα πραγματοποιηθεί στις 16 Μαρτίου.

Εργαστήριο Ανάλυσης
Οι μονάδες που αντιστοιχούν στην άσκηση "έλεγχος σταθερότητας ουσιών" : 2 μονάδες για την σύγκριση συγκεντρώσεων μεταξύ όξινων και αλκαλικών δειγμάτων, 3 μονάδες για τον έλεγχο σταθερότητας σε όξινο ρΗ και 3 μονάδες για το αλκαλικό ρΗ. Τέλος 2 μονάδες για την σωστή εφαρμογή της πειραματικής διαδικασίας και την καθαρότητα του πάγκου.

Πρόγραμμα

Μάθημα Τετάρτη 4/12
Σχετικά με το μάθημα της Τετάρτης 4/12 δεν θα χωριστείτε σε 2 ομάδες θα έρθετε όλοι στις 5:00 με 8:30

Νέο Πρόγραμμα

Πρόγραμμα μαθημάτων Γ εξαμήνου

Διπλωματική Εργασία
Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας Τσιαξερλή Αναστασίας Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Αποτελέσματα Μ2
Η βαθμολογία του Μ2 προέκυψε βάση ωρών θεωρίας και άσκησης. Έτσι το 50% της βαθμολογίας είναι από τα γραπτά και το υπόλοιπο 50% από τα αποτελέσματα της άσκησης. Στην άσκηση, μια απόκλιση 5% από την πραγματική τιμή δίνει το 100% της βαθμολογίας.

Νέο mail επικοινωνίας με τη γραμματεία
Για θέματα και ερωτήσεις που σχετίζονται με τη γραμματεία του ΠΜΣ θα υποβάλλονται από εδώ και πέρα στο mail: industrial.pharmacy.pms@gmail.com

Αλλαγή link μαθημάτων
Ο σύνδεσμος για τα μαθήματα μέσω διαδικτύου άλλαξε και είναι: https://meet.lync.com/aristotleuniversity-office365/amarkopo/LZWA3CZB

Θέματα Διπλωματικών 2020

Βαθμολογίες 2019-2020
Βαθμολογίες βάσει των οποίων θα γίνει η επιλογή διπλωματικών εργασιών

Κανόνες Ασφαλείας Εργαστηρίων λόγω COVID-19
Οι φοιτητές που θα συμμετάσχουν στα εργαστήρια θα πρέπει να υπογράψουν ότι για την ασφάλεια όλων θα τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όπως αναφέρονται στο συνημμένο αρχείο.

Επιβλέποντες Διπλωματικών 2020
Πίνακας Επιβλεπόντων Διπλωματικών 2020. Παρακαλώ οι φοιτητές να επικοινωνήσουν με τον επιβλέποντα τους για την απαραίτητη συνεννόηση.

Πρόγραμμα εργαστηρίων εαρινό εξάμηνο 2020

νέο Πρόγραμμα Εργαστήρια - Θεωρία 2020

Διαδικτυακό σεμινάριο για την Προκατεργασία Δείγματος

Ενημέρωση
Ακόμα μία από τους αποφοίτους του μεταπτυχιακού μας είναι στο τελευταίο στάδιο συνέντευξης σε Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία!!

Επικοινωνία με την Υπεύθυνη του Προγράμματος
Ενημέρωση για τους φοιτητές του ΠΜΣ Βιομηχανική Φαρμακευτική

Ορισμός Επιβλέποντα, Θέματος και Τριμελούς Επιτροπής

Ενημέρωση
Μετά την ενημέρωση μας για ακόμα μία πρόσληψη αποφοίτου του ΠΜΣ, πλέον το 100% των αποφοίτων έχει αποκατασταθεί είτε σε θέσεις στη Βιομηχανία είτε ακαδημαϊκά.

Κατάθεση ΔΟΑΤΑΠ
Παρακαλούνται οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που χρωστάνε βεβαίωση ισοτιμίας ΔΟΑΤΑΠ να την καταθέσουν στην γραμματεία ώστε να μπορούν να πάρουν το Μεταπτυχιακό τους.

Εργασίες Μ5
ΣΟΣ!!! όποιος δεν έχει στείλει την εργασία στην κα Κούσκουρα για το μάθημα Μ5 να το κάνει άμεσα, γιατί δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην εξέταση του μαθήματος. Διορία έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Εξεταστική Σεπτέμβριος 2020

Πρόσκληση Υποψηφίων για Συνέντευξη Σεπτέμβριος 2020

link για συνεντεύξεις με τον κο Φατούρο Δημήτρη

Κατάταξη Υποψηφίων ΠΜΣ 2020-2021

Διαδικασία Ενημέρωσης και Επιλογής Υποψηφίων 2020-2021

Ενημέρωση διαδικασίας εγγραφής επιτυχόντων
Σταδιακά και ανά τρεις μέρες θα καλούμε και κάποιους υποψηφίους για να καταβάλουν τα δίδακτρα και να κάνουν την εγγραφή τους. Αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει το πολύ μέχρι και τις 4/10 οπότε είναι και η έναρξη του ΠΜΣ Παράκληση: Για την συντόμευση της διαδικασίας θα παρακαλούσα αν ήδη έχετε αποφασίσει ότι δεν θα συμμετέχετε στο ΠΜΣ να μας ενημερώνετε άμεσα. Μαρκοπούλου

Σημαντική ανακοίνωση για κατάθεση διδάκτρων σε λογαριαμό
Προκειμένου το έργο να ανοίξει και για το τρίτο εξάμηνο ώστε να γίνει η διαχείριση των καταβληθέντων, θα παρακαλούσα να καταθέσουν όλοι οι μεταπτυχιακοί(παλαιοί)τα δίδακτρα του 3ου εξαμήνου έως τέλος του μήνα. το IBAN του ΠΜΣ είναι GR34 0172 2020 0052 0209 2825 264 και ο κωδικός του έργου 97376, που θα ήταν χρήσιμο να αναφέρεται στην κατάθεση.

Ενημέρωση για τους νέους υποψηφίους
ΑΛΛΑΓΗ αριθμού κατάθεσης διδάκτρων για αυτούς που ήδη τους ζητήθηκε η διαδικασία καταβολής των διδάκτρων. Ο νέος αριθμός είναι GR34 0172 2020 0052 0209 2825 264 και ο κωδικός του έργου 97376, που θα ήταν χρήσιμο να αναφέρεται στην κατάθεση. Σε περίπτωση προβλήματος, αναφερθείτε στην κ. Μαρκοπούλου

Τελευταία Μαθήματα 2ου εξαμήνου
Τα μαθήματα της κα Λέτσιου στις 23/9 και του κ. Παπανικολάου στις 25/9 θα γίνουν online στο link που χρησιμοποιείτε και ώρα 16.00 και τα δύο λόγω αδυναμία των διδασκόντων να έρθουν στην Θεσσαλονίκη.

Τελική Κατάταξη Υποψηφίων 2020
Συνημμένο θα βρείτε τον τελικό πίνακα για τους επιτυχόντες του ΠΜΣ Βιομηχανική Φαρμακευτική για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

Ανακοίνωση για Εισακτέους άνευ διδάκτρων
Παρακαλούνται οι εισακτέοι άνευ διδάκτρων να δηλώσουν ότι αποδέχονται τους όρους συμμετοχής τους στο ΠΜΣ υπογράφοντας το συνημμένο αρχείο.

Έναρξη Μαθημάτων - Γνωριμία εισακτέων 2020-2021
Τα μαθήματα - γνωριμία με τους νέους εισακτέους θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου και ώρα 17.00 στην αίθουσα "Ν. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΠΕΤΡΟΒΙΤΣ" στον δεύτερο όροφο του κτιρίου Βιολογίας-Φαρμακευτικής. Το πρώτο μάθημα θα γίνει με την Αναπλ. Καθ. Μαρκοπούλου Αικατερίνη.

Βαθμοί Μ4 - Σεπτέμβριος 2020

Αναστολή εργαστηριακών ασκήσεων
Δεδομένου ότι η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης κατατάσσεται πλέον στην επιδημιολογική κατηγορία 4, από αύριο Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και για όσο διάστημα ισχύει αυτή η κατάταξη ματαιώνονται όλες οι προγραμματισμένες εργαστηριακές ασκήσεις.

(νέο) Πρόγραμμα Οκτώβρης-Νοέμβρης 2020
Συνημμένο το πρόγραμμα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου 2020

 
 
Copyright © 2014 Markopoulou Aikaterini
twitter
facebook